OHYESOHYES

Köttsliga lustar i Peking

Publicerad 2019-05-30 17:19:00 i HOTNEWS,

Två bilder från meditativa upplevelser i Paris. Här meditativ upplevelse med duva. 
 
Ni vet när man känner sig farligt nära att ta fram sin Bridget Jones The Edge of Reason-sida men istället för att stjälpa i sig rödvin vill göra något produktivt? Så man bestämmer sig för att bestiga ett berg, springa två mil och någonstans däremellan undvika ålderskris för att man gått över den magiska gränsen där 30 är närmre än 20? Inte? Låt mig ta er i handen så ska vi undersöka den känslan närmre. Ni backar och jag förstår er. Men min stringenta framtoning och kvicka air kommer att få er att sätta skrattet i halsen inte mindre än femton (uppskattning, jag vet aldrig vart det ska ta vägen när jag börjar skriva ett sådant här inlägg) gånger innan ni, lätt utpumpade men fryndligt, svettigt rosiga, spindlar vidare över det som i folkmun aldrig kallas för det stora vida nätet. Så: bear with me. Vi kommer att ha roligt och om inte kan ni i alla fall glädjas åt att det är jag, inte ni, som ska samla ihop bitarna och skriva ett nytt inlägg imorgon. Om mode, restauranger, resor och TV-serier. Eller vad som nu är hett bland kidsen idag (har ni hört talas om Munchausen by proxy?). 
 
Jag är stolt medlem i team A (wo)man is nothing but his (her) story (hujeda mig, så svårt det ska vara att könsneutralisera vissa ancient Chinese proverbs nu då). En bucket list är en lista över saker en vill hinna göra innan en sparkar på burken, trillar av pinn, kilar vidare eller tar det blå tåget mot ändstationen där pengar växer på träd, bäckarna glittrar av fet honung och alla poliser har träben (den sista definitionen kommer ni inte att hitta i SAOL). Eftersom jag inte planerar att bli medlem i the 27 year-club har jag en massa år på mig att pricka av allt på min bucket list. Jag tänker även att listan ska fyllas på as we go så trogna läsare uppmuntras att göra hundöron här i boken (usel liknelse pga. böcker kan ju inte uppdateras, vem skriver den här bloggen egentligen?) och återkomma kontinuerligt. Saker kommer att bockas av. Saker kommer att läggas till. Saker kommer (kanske) att tas bort pga. att själslig utveckling och/eller reproduktion kan leda till uteblivet behov av töntigt självförverkligande (well, they should put that on the box). Vid det här laget har ni väl fattat vartåt det barkar? Jag ger er, med darriga händer eftersom jag bara har fått en kaffe idag och inte för att jag på något sätt bryr mig om vad ni tycker om den (*visar fingret åt etablissemanget*): min bucket list.
 
Håll till godo:
Bestiga Kebnekaise
Bestiga ett riktigt berg (flt Keb)
Springa ett marathon
Äga en mops
Besöka Peking igen (älskade Peking - var där med min familj två gånger. Köpte en rosa JL-tröja som min klasskompis sa att jag såg ut som en gris i vilket var något av en känslomässig brännskada, blev fotograferad på Himmelska Fridens Torg pga. blond och minns att stämningen över huvud taget var så otroligt familjär och njutbar, bäst beskriven som smaken av den brosk-patty/meditativa upplevelse som serverades mig och Philip på Au Passage i Paris i höstas: dammig, salt, kroppslig). 
 
Wow vad svårt det här var.  Jag återkommer om några dagar när huvudet klarnat och slutat kännas som en läckande sandpåse.
 
Sayonara!

Om

Min profilbild

Mathilda Brådhe

Om hur svårt det blir, ju mer man lär sig.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela