HOW TO WEAR A DRESS FOR WINTER

 
1. Matcha med storstickat, boots och chica strumpbyxor. Shoppa mycket, det håller dig varm.
 
 
2. Åk taxi.
 
 
3. Glöm inte huvudbonaden. Alla vet att värmen lämnar kroppen genom dekolletaget, huvudet, hand- och fotlederna. Välj något med öron för högsta trendfaktor, så att du till exempel kan bli bjuden på taxi istället för att betala själv.
 
 
4. Keep on moving! Dansa gatan fram i fotriktiga skor medan de fortfarande är trendiga och snurra förbi alla frusna, täckjacksbärare i en virvelvind med doft av Byredo Tulip.
 
 
5. Och om inget annat fungerar - stanna i sängen. Där kan du ha på dig vad du vill (eller ingenting alls) och ägna dig åt din favoritaktivitet: titta på Marie Antoinette och äta macaroons med pistage-smak.
 
STRESSED, DEPRESSED BUT WELL DRESSED. Släpp volangerna lösa, det är december. Matcha med storstickade filtar, boots och spets-öron. Det blir kul. Vi ses i vimlet!
 
Ciao!

French snapshots

Mitt handbagage matchades med fläckiga sneakers. 
 
...Som fick följa med på promenad och glasspaus i parken på min bästa gata, Boulevard Gambetta.
 
När solen vägrade visa sig bestämde vi oss för att rödvin var det enda möjliga alternativet. Till det? Tryffelbrie-fondue. What else?
 
I hallen på pittoreska Villa Rivoli kan man posera ostört. 
 
EN FRANSK VISIT. Bonsoir! Helgen spenderade jag i Nice, till tonerna av franska regndroppar på urblekta markiser, med smaken av pistage-gelato i munnen och iklädd ränder och Chanel som sig bör. Nej, girls - nu ljuger jag. Vi fick en solig dag med lunch på stranden, vintage-shopping och bara axlar. Det var allt jag behövde för att glömma Stockholms midvinterkyla och övertygas om att livet trots vädret är värt att leva.
 
Vi bodde på Hotel Villa Rivoli eftersom det verkade très trevligt när jag läste om det HÄR och dessutom hade de ett piffigt extrapris på ett fönsterlöst rum i källaren (ta mig inte på orden, det är inte alldeles säkert att rummet var fönsterlöst) som vi lyckligtvis blev uppgraderade från upon arrival. Helt klart att rekommendera om du har låga krav på att t.ex. kunna öppna garderobsdörrarna utan att flytta sängen (mais non, det gick inte) men höga krav på service, fransk genuinitet och fräscha badrum. Kort och gott: en beyond stark trea. 
 
Mina tre bästa i Nice:
 
1. Vintage-spotting på välsorterade Madmoiselle Rue France.
2. Salade Gourmand L'ousteau Boulevard Gambetta.
3. Italienskt på Il Vicoletto. Bedårande hipster-kockar som är ungefär 120 cm långa och kanske Frankrikes bästa Spaghetti alle Vongole
 
So long!

Little girl blue

 
ELECTRIC NAILS. Happy party-season, girls! Jag firar att frosten täcker gator, torg och undertecknads ögonfransar genom att lacka tassarna i koboltblått skimmer. Färgen heter Loot the booty, märket är naturligtvis Essie (vad annars?) och ja - jag är kär. 
 
Det här är möjligen det bästa jag prytt fingertopparna med i år. 
 
Till er som ännu inte insett att den mest spikraka vägen till plastigt blanka jag kom just från min manikyrtid-naglar är ett överlack av toppkvalitet (detta är mitt förstahandsval alla sju dagar i veckan) har jag bara en sak att säga: get real. Det är dags att ta klivet in i den ansvarsfulla vuxenvärlden. Det handlar om mognad. Tro mig.
 
So long!
RSS 2.0